Historie

 Fouga

 

 

  

 

Marc Segers

De firma Fouga is in de twintiger jaren van de vorige eeuw opgericht door Gaston Fouga. Fouga hield zich initieel bezig met het repareren van spoorwegmateriaal, maar in de dertiger jaren ontwikkelt het voor het eerst een zweefvliegtuig. Na de eerste productie worden er twee ingenieurs aangetrokken om de vliegtuigafdeling van de firma Fouga verder uit te bouwen. Dat waren Robert Castello en Pierre Mauboisson. Castello en Mauboisson zullen samen een hele reeks vliegtuigen ontwikkelen. De initialen C en M komen terug in de naam van bijna al hun ontwerpen. Ook in het ontwerp van onze Fouga Magister, de CM-170 (Castello/Mauboisson 170) De bekende V-staart zal het handelsmerk worden van bijna alle CM ontwerpen.

Na de Tweede Wereldoorlog hebben de beiden vliegtuigontwerpers zich ook toegelegd op vliegtuigen voortgestuwd door straalmotoren. Op zoek naar geschikte motoren voor de aandrijving van hun projecten komen zij in contact met Joseph Szydlkowski, de oprichter van Turbomeca. Het eerste gezamenlijke project, dat de firma Fouga en Turbomeca gezamenlijk letterlijk van de grond kregen was een door Fouga ontworpen zweefvliegtuig, aangedreven door een licht en klein straalmotortje met een gewicht van 42 kg en dat 80 kg stuwdruk leverde. Het toestel was een eenzitter met de naam CM-8R Sylphe en maakte op 14 juli 1949 zijn eerste vlucht.

Na een aantal tussenstappen werd begin vijftiger jaren de Fouga Magister CM-170 ontwikkeld. Het was uitgerust met 2 Marboré II straalmotoren, elk met een stuwdruk van ruim 400 kg. Het prototype maakte de eerste vlucht op 23 juli 1952 In 1954 bestelde het Armee de l´Air een eerste serie van 96 vliegtuigen, bedoeld voor de opleiding van Franse leerling- jachtvliegers.

De Fouga Magister werd in de jaren daarna ook in licentie gebouwd in Duitsland. Dit was het eerste grote luchtvaartproject in het na-oorlogse Duitsland. Met de productie van de Fouga Magister bij Messerschmitt-Heinkel werd een begin gemaakt met opbouwen van de Duitse luchtvaart industrie. Ook in Finland, Italië en Israel is de Fouga later in licentie gebouwd. In Israel zijn de Fouga´s ook uitgerust met voorzieningen om met lichte bommen en mitrailleurs te worden uitgerust. Tijdens de 6-daagse oorlog nog zijn ze ingezet als een lichte fighter/bomber voor aanvallen op gronddoelen. De Belgische luchtmacht heeft in totaal 50 Fouga Magisters in dienst genomen. De gezamenlijke opleiding van Belgische en Nederlandse leerling-vliegers vond plaats op de Luchtmachtbasis Sint Truiden. Een groot aantal Nederlandse luchtmacht en marine vliegers kreeg hun voorgezette opleiding op dit prachtige vliegtuig.

In totaal zijn er 926 CM-170 Fouga Magister‘s gebouwd.