Bob van Balen

Bob van Balen

Na de middelbare school in 1962 naar de Kweekschool voor de Zeevaart in Amsterdam om in 1964 bij de Holland Amerika Lijn één jaar als stuurmansleerling en vervolgens als stuurman te gaan varen. In 1967 (samen met Arjan Dros) naar de Koninklijke Marine om in 1968 bij de Marine Luchtvaart Dienst gebrevetteerd te worden als waarnemer (navigator) en bij het Vliegtuigsquadron 4 te worden geplaatst op de Grumman Tracker. In dat jaar werd de Karel Doorman uit dienst gesteld en miste daardoor net het opereren vanaf een carrier. Daarna de vliegopleiding in op Gilze Rijen op de S-11 en vervolgens naar Brustem bij St. Truiden om de vervolgopleiding op de Fouga te krijgen. Prachtige tijd met aerobatics, instrumentvliegen, navigeren en formatievliegen. Na deze opleiding splitsten de marinevliegers en de luchtmachtvliegers zich. In Curaçao het laatste deel van de vliegopleiding op de Tracker gedaan, om na de brevettering weer naar squadron 4 te gaan, maar nu als vlieger. Vlak voor de uitdienststelling van squadron 4, de opleiding aangevraagd voor de helikopteropleiding op Deelen met de Alouette III. Hierna bij squadron 7 gevlogen op de Agusta Bell en met enkele mooie SAR-vluchten interessante reddingen kunnen uitvoeren. Hierna een mooie term gemaakt op de WASP aan boord van de marineschepen met geweldige reizen en meer dan duizend deklandingen schadevrij afgerond. Eind 1976 was het einde van de Marine carrière.
Bij de Rijksluchtvaartdienst als Inspecteur gevlogen op diverse vliegtuigen en helikopters, om in 1982 Hoofd Vliegdienst bij de Schreiner Luchtvaart Groep te worden. Ruim 20 jaar instructeur en examinator geweest voor zowel vliegtuigen als helikopters.Vanaf midden jaren tachtig begonnen met het opzetten en managen van een simulatorcentrum op Maastricht Airport, om dat uit te breiden naar uiteindelijk 4 simulatorcentra en twee vliegscholen (o.a.de NLS).
Ondertussen lid van het directieteam binnen Schreiner. In 2002 gestopt met werken om in 2006 met oud-collega’s opnieuw een simulatorbedrijf op te zetten op Schiphol, met als resultaat 2 centra (Schiphol en Dallas) en 15 simulatoren voor Boeing- en Airbus toestellen in operatie (anno 2009).
Bij de Fouga activiteiten vanaf het begin betrokken geweest, en vlieg helaas veel te weinig op dit prachtige type vliegtuig, waarop het meer dan 40 jaren geleden mee begon als vlieger.