Eric Tierie

Eric Tierie Mijn eerste vakantie vluchten waren met Caravelle’s en Connie’s, later gevolgd door DC 8-en. Een deel van mijn jeugd heb ik in Frankrijk gewoond, waar mijn vader als hobby zijn vliegbrevet haalde, op een Jodel D 9 als ik mij goed herinner. Toen is mijn liefde voor het vliegen ontstaan. Als 20-jarige heb ik mijn parachute springbrevet gehaald. 

Vele jaren later alsnog mijn eerste vlieglessen genomen in Australië en daar mijn eerste license gehaald. Na krap 15 uur was mijn eerste solo waarlijk  een unieke ervaring.  Al vrij snel daarna mijn eerste jet uren gemaakt, op een   MiG 15 UTI, gevolgd door air combat training en ‘’dog fights’’ met meerdere MIG’s. 

Terug in Nederland in 2002 op het vliegveld Hilversum mijn SEP PPL gehaald en sindsdien op meer dan 20 vliegtuigtypen uren gelogd,  fixed wing en heli, single engine en twins, prop en jet. Naast de MIG’s ook op andere (ex-) militaire jets gevlogen, zoals de Tsjechische L-39 en uiteraard als “co” op onze geliefde Fouga Magister CM-170 van de DHJA. Ook vlieg ik regelmatig aerobatics, meestal op een F-22 B.

Daarnaast ben ik sinds 2002 actief in Xegasus Aviation Investments BV. Deze private equity onderneming heeft participaties in en geeft strategische ondersteuning aan jongere bedrijven in de aerospace industrie. Voorbeelden:

De afgelopen jaren diverse cursussen gevolgd bij de European Joint Aviation Authorities (JAA) en lid van de Dutch Aviation Group
(‘’DAG’’  http://www.dutchaviation.nl/ )