Harold van der Linden

Harold van der Linden

Mijn luchtvaart uitingen begonnen met knipsel en plakboeken bijhouden met plaatjes en artikelen over vliegen en luchtvaart. Later het in elkaar plakken van miniatuur vliegtuigen uit bouwdoosjes van Airfix en Revell. Vanaf mijn 10e jaar was ik lid van de DLC (Dordtse Luchtvaart Club) waar ik van balsahout vliegende model vliegtuigjes leerde bouwen. Met wat geluk vlogen ze ook nog!

Op 15 jarige leeftijd mocht ik beginnen met de scholieren opleiding zweefvliegen bij de Rotterdamse Zweefvlieg Club op vliegveld Ypenburg bij Den Haag. In 1967 behaalde ik mijn zweefvliegbrevet. Zweefvliegen is een sport die ik nog steeds met veel plezier beoefen. Er staan een kleine 2000 zweefvlieguren in mijn logboek. In 1971 begon ik aan mijn opleiding tot verkeersvlieger bij de NLS (Nationale Luchtvaart School)

Na afronding van de studie werd ik vrij vlot als co-piloot aangenomen bij Transavia en ging in opleiding voor de SE-210 Caravelle. Op 27 jarige leeftijd kreeg ik bij Transavia een 4e streep op mijn uniform en mocht als gezagvoerder B737-200 aan de slag. Na een ruim 30 jarige carrière bij Transavia vervolgde ik mijn carrière bij Arkefly, Bij deze airline werk ik part-time als gezagvoerder op de Boeing B-767-300. Buiten mijn professionele werk, heb ik als hobby o.a. ook op de Fokker S-11 gevlogen en ruim 10 jaar als vrijwilliger gevlogen op de prachtige DC-3 Dakota van de DDA (Dutch Dakota Association.

Sinds 2008 ben ik lid van de DHJA en sinds 2009 gebrevetteerd op de Fouga Magister. Er staan totaal ruim 18000 vlieguren in mijn logboek.