Toon Akkermans

Toon Akkermans

Mijn eerste stappen naar zelf vliegen strandden meteen. In plaats van naar het zweefvliegkamp te gaan kreeg de twaalfjarige Toon zijn eerste bril. Ik ging, na mijn middelbare school, in Leiden farmacie studeren.  Tijdens mijn studie raakte ik gefascineerd door computers. Zodanig, dat ik besloot om na mijn doctoraal examen mijn verdere loopbaan in ICT te zoeken. Zelf willen  vliegen kwam niet meer bij mij op; ik had immers een bril en daarmee mocht je volgens mij niet vliegen. Tot ik in 1985 voor het eerst Arjan Dros ontmoette.

De gesprekken gingen al snel over vliegen - hoe kan het ook anders met Arjan. Op een onbewaakt moment melde Arjan dat de eisen voor brildragers  voor vliegers versoepeld waren en dat ik een kans had om goed gekeurd te worden. Tot mijn eigen verbazing rolde ik door de initiĆ«le vliegerkeuring. Snel daarna behaalde ik mijn A2 en A1(PPL)-brevet, later gevolgd door Instrument Rating en Multi Engine Piston brevet. Ik gebruik mijn brevet voornamelijk om snel binnen Europa te kunnen reizen. Vroeger in gehuurde Cessna's  (172 en 182), maar sinds drie jaar in een eigen Diamond DA-42 TwinStar. Inmiddels heb ik ruim 800 uur in mijn logboek staan en vind ik vliegen nog net zo fascinerend als bij mijn eerste solo.

Ik raakte in 1997 betrokken bij de Fouga Magister door de reeds genoemde Arjan Dros. Zoals andere mensen voor verweesde honden en katten zorgen, zo zorgt Arjan graag  voor verweesde vliegtuigen. Dit keer had hij zijn oog laten vallen op een Fouga Magister. Natuurlijk moest ik mee doen - probeer maar eens nee tegen Arjan te zeggen als het om vliegen gaat. Voordat ik het goed in de gaten had was ik penningmeester , onbezoldigd boekhouder en belastingadviseur van de DHJA . Werk genoeg, want we hadden vier Fouga Magisters, veel kosten en jarenlang geen inkomsten. Wat ook niet hielp was dat de kisten in Beek stonden terwijl de meeste leden van de DHJA in de Randstad woonden.  Inmiddels gaat het veel beter met de DHJA, maar dat staat onder het kopje ontstaan al op deze website beschreven.

Ik heb nog steeds erg veel plezier in de Fouga- waarbij mijn persoonlijke hoogtepunten de vlucht van mijn vrouw Marianne in 2008 en de vlucht met Arjan tijdens de Bankgiro Airtour naar Maastricht, waarbij mijn 82-jarige vader ons vanuit de Catalina vliegboot PH-PBY gadesloeg, zijn.