2009

Nieuwe site online!Zojuist is de nieuwe site van de DHJA online gegaan. Op onze site vind u nieuws over de stichting, foto's, videos en natuurlijk alle informatie over de Fouga Magister, waarmee wij als enigen in Nederland rondvliegen. Kijk eens rond, en kom zo van alles te weten over dit prachtige vliegtuig en onze stichting.
 

FilmpjesZojuist zijn er twee nieuwe filmpjes toegevoegd aan de site. Het eerste filmpje gaat over een dag als jetpilot, een leuke film over hoe het nu is om een dag rond te lopen bij de DHJA en natuurlijk te vliegen in de Fouga Magister! Het andere filmpje is een korte impressie van een motortest die wij enkele weken geleden hebben gedaan. Bekijk de filmpjes bij de Gallerij
 

HelmVandaag heeft Harold zijn nieuwe Helm ontvangen. Het is een custom paintjob van een goede vriendin. Bekijk hieronder de foto's. http://www.tinkerbelle.nl

Helm Helm

 

TyperatingVandaag heeft Harold van der Linden zijn typerating behaald op onze Fouga Magister. Zo komt het aantal vliegers dat bevoegd is om te vliegen op onze Fouga op drie. Namens de alle bestuursleden en begunstigers willen we Harold van harte feliciteren met het behaalde resultaat!.

Fons en Harold voor de Fouga

 

Motorinspectie
Vandaag is Frank d'Heye langsgeweest voor een 50 uurs inspectie van de twee straalmotoren van onze Fouga. Na wat preventief onderhoud en een uitgebreide test zijn beide motoren weer goedgekeurd voor de volgende 50 uur. Frank is een onderhoudsmonteur van de belgische luchtmacht en helpt ons met het onderhoud om de fouga in de lucht te houden.

Motor Motor Motor

 

Onze Luchtmacht
In het magazine 'onze luchtmacht is een stuk verschenen over de DHJA en onze fouga. U kunt deze hier bekijken. Bekijk ook eens de site van onze luchtmacht: http://www.onzeluchtmacht.nl/

Onze Luchtmacht

 

Hart van Nederland

Vandaag is er een filmploeg van SBS langsgeweest om eens een kijkje te nemen bij de DHJA. Herbert Jansen had zich op die dag aangemeld voor een vlucht in de Fouga en hij werd voor en na de vlucht geinterviewd door de verslaggever. Het was een prachtige dag, de temperaturen liepen op tot 30 graden! Herbert was na afloop van de vlucht enorm enthousiast over zijn ervaring samen met vlieger Fons Hemmelder in de Fouga en vertelde dit dan ook vol verve aan de verslaggever. Duidelijk aan het verhaal is dat je voor een echte thrill een vlucht moet boeken in de Fouga Magister!

Hart van NederlandHart van Nederland

Bekijk het verslag in de video galerij door in het menu 'galerij' te kiezen.

 

Zelf straaljagerpiloot worden!

 


De DHJA biedt mensen die in het bezit zijn van een geldig PPL/CPL of ATPL brevet vanaf vandaag de unieke mogelijkheid om zelf een vlucht te maken in de Fouga Magister. Dit alles onderbegeleiding van een aantal ex luchtmachtpiloten. Kijk snel bij 'boek een vlucht' voor meer informatie.