2010

Fouga in Formatie

 

Vandaag heeft de DHJA met haar Fouga in formatie gevlogen met een S-11 van de SFF. Zie het filmpje in de gallerij.

Fouga in Formatie 

!

 

Nieuw logo op de kist

 

Sinds ruim een jaar heeft de DHJA een nieuw logo dat door Gerhard (samen met de leverancier) is ontworpen. We hebben allemaal prachtige badges op onze flight overalls. Overigens; je kunt deze mooie badge ook voor jezelf (of om cadeau te doen ) via onze webshop bestellen. Maar sinds kort hebben we dankzij een zeer welwillende relatie ook ons mooie nieuwe logo op de kist staan ! Dick de Ruijter is de maker van dit moois :-) Bedankt Dick !!

LaughingOp bijgaande foto zie je het resultaat !

Nieuw Logo 

!

 

Jaarlijkse technische inspectie

 

Op 26 en 27 oktober zijn onze 3 Belgische vrienden (" Buzzin" Frank, Eric en Peter ) overgekomen naar Lelystad om het jaarlijks onderhoud uit te voeren.

Zoals op bijgevoegde foto goed te zien is werd er weer veel werk verzet. Alle beplating die toegang geeft tot de motor- en vliegtuig systemen is verwijdert, onderdelen van de hydraulica, flight controls, landing gear, engine control, etc. zijn intensief gecontroleerd en daar waar nodig ook vervangen.

Wij als DHJA zijn zeer trots op het feit dat deze 3 zeer bekwame en ervaren mecanicien's der BAF zich met hun vakmanschap inzetten t.b.v. ons vliegtuig. Aan onze professionele vlieg veiligheid ligt de professionele technische inzet van deze ervaren mannen  ten grondslag. Professionalisme in zowel het technisch beheer van onze kist alsmede ook bij onze vliegers is een der belangrijkste basis regels binnen onze club !

Inspectie

 

 

Jan Hilgers airshow nabij Ede op 18 sept 2010

 

Op 18 september 2010 was er de dit jaar enige grote airshow in Nederland nabij de Ginkelse heide bij Ede. Jan Hilgers zou de eerste Nederlander gewest zijn die boven Nederlands grondgebied zijn vliegkunsten vertoonde. Nou, op 18 september hebben we heel wat prachtige vliegkunsten mogen aanschouwen en wij waren als DHJA ook zeer verheugd dat wij met onze Fouga in de gelegenheid zijn gesteld om ons prachtige vliegtuig aan het luchtvaart minnende Nederlandse publiek te mogen tonen.

De organisatie van de show was perfect voor elkaar; hierbij een compliment naar de organisatoren! Fons kon zijn "hoge" mooi weer programma uitvoeren wat door de bezoekers zeer werd gewaardeerd, bleek ons na de show.

Tijdens de thuisvlucht zijn er een aantal heel mooie "air-to-air foto's gemaakt door Laurens van der Craats ( www.airtoair.nl) Het resultaat kunt u hierbij bekijken. Onze hartelijke dank naar Laurens voor de prachtige plaatjes !!

Jan Hilgers AirshowJan Hilgers Airshow

 

Airshow Beauvechain

 

Airshow Beauvechain in Belgie Deze basis is de laatste operationele thuishaven geweest van de laatste 7 Belgische Fouga Magister's. Het was dus zeker voor onze Belgische luchtvaart enthousiasten bijna emotioneel om onze Dutch Fouga te begroeten op 3 en 4 juli j.l. Maar ook voor ons was het een zeer groot genoegen om deel te mogen nemen aan deze grote Belgische "open deur dag" van de BAF ( Belgium Air Force). Beide dagen werden gekenmerkt door prachtig mooi zomerweer , een strakke horizon ( altijd fijn voor de aerobatic show) en 2-4 achtste cumulus. Fons gaf een heel mooie strakke show, die ook uit de monden van de aanwezige "professionals" een complimentje opleverde. Het blijft ook mooi om de sierlijke lijnen van onze "Fouga"en de gracieuze manouvres die er met dit heerlijke vliegtuig gemaakt kunnen worden te aanschouwen. Tsja...we zijn enigszins bevooroordeeld...maar wij vinden het veel mooier dan het hoekige geweld dat met de moderne jets m.b.v. "thrust vectoring" gebeurd. We zagen de Zwitserse F-18 vierkante loops draaien, zeer spectaculair, maar toch....de loops en slow rolls met de Fouga ogen als een ballerina in de lucht....:-) Op bijgaande foto's is onze Dutch Fouga te zien op de basis Beauvechain. We staan in goed gezelschap van een "generatie genoot" de Oostenrijkse Saab ( die overigens ook een erg mooie demo vloog). En het Red Bull team was ook vertegenwoordigt met hun prachtige Corsair, hun prachtige DC-6 .....en....een ook prachtige stewardess..... ( zie bijgaande foto)

Beauvechain  Beauvechain  Beauvechain

 

Bewijs van Luchtwaardigheid voor 1 jaar getekent door DGAC.Op 23 april j.l. heeft de Dutch Historical Jet association wederom een verlenging ontvangen van de Franse luchtvaart autoriteit DGAC ( Direction General Aviation Civile ).

Op bijgevoegde foto's ziet u dat monsieur Poisson zijn handtekening plaatst onder de documenten en op de andere foto Frank (l) , Peter ( op de rug) en daarachter verscholen Eric in actie tijdens het reguliere technisch onderhoud. Uiteraard wordt ons vliegtuig op de alleerhoogste standaart onderhouden door onze 3 mannen van onze technische dient ( Eric , Peter , Frank ). Deze keer heeft de DGAC besloten om het BvL ( Bewijs van Luchtwaardigheid) voor 1 vol jaar te verlengen. Voorheen kwam de inspecteur ieder half jaar naar Nederland om ons vliegtuig te controleren. Het feit dat we nu voor een vol  jaar het volledige vertrouwen van de DGAC , (monsieur Poisson) hebben gekregen is illustratief voor het vertrouwen in het vakmanschap van onze Belgische technische mannen en voor het uitstekende technisch administratieve beheer dat wordt verzorgd door Gerhard , Eric en John.

Poisson tekent het BvL Onderhoud

 

Recente vlucht met donateurs Rob & GhislaineOp zaterdag 12 juni hebben Rob van Lokven en onze charmante donateur Ghislaine hun luchtdoop op een straaljager, onze Fouga Magister , beleefd. Rob heeft circa 70 uur vliegervaring op motorzwevers, en nu kennisgemaakt met  het ‘echte werk’. Een prachtig cadeau dat Rob kreeg aangeboden van zijn vrouw voor zijn 50e verjaardag. Uiteraard is Rob ook donateur geworden van de DHJA teneinde deze vlucht te kunnen uitvoeren. Op deze mooie zaterdag met ‘kastelenweer’ een bijzonder goed zicht en mooie wolkenbasis is alles perfect verlopen.

Rob:  “Ik vond het een geweldige dag en was zeer blij met de ‘stick-time’ en het zelf kunnen (mee)maken van de aerobatic figuren. Het is een bijzonder mooie ervaring geweest waar ik nog heel lang met veel plezier aan terug zal denken” aldus Rob.

Ghislaine heeft een initiele vliegopleiding gevolgd bij Wings over Holland van Bert Huizinga en hier ook stevig geoefend met aerobatics. De oefeningen gingen tot zelfs 5 G ! (en dat is niet niks !). Uiteraard is ook Ghislaine donateur geworden van onze stichting DHJA alvorens deze prachtige vlucht te kunnen uitvoeren.

Van Ghislaine ontving de DHJA het volgende commentaar : Ik heb er enorm van genoten zaterdag :)) Het is geweldig om je droom te kunnen waarmaken maar omdat nog eens uit te laten voeren door een team die erg enthousiast en gepassioneerd zijn van de Fouga Magister, maakte mijn dag helemaal compleet! Ik zou zo de dag opnieuw willen beleven, inclusief alle manoeuvres!

Wij van de DHJA hebben uiteraard ook van de dag genoten! Van de DHJA waren Eric en Gerhard aanwezig voor de "grond"begeleiding en briefing van nood- , chute - ,en algemene procedures. De briefing van het vlieg gedeelte werd uitgevoerd door Fons en Ghislaine heeft met Fons gevlogen en Rob samen met Harold. 

Rob Ghislaine

 

Helmen onderhoud

 

Op donderdag 18 februari heeft Gerhard , tezamen met onze nieuwe vrijwilliger Henk Jacobse onze helmen een uitgebreide service beurt gegeven. Henk is een luchtvaart enthousiast die een grote verzameling / voorraad vlieghelmen + diverse onderdelen alsmede occasion vliegoveralls bezit. Wij zijn Henk dan ook zeer erkentelijk dat hij zijn expertise – en onderdelen van vlieghelmen met de DHJA heeft willen delen.

Helm  Helm

 

Sansung Jet PrijswinnaarVia internet werd onlangs een actie gehouden door Samsung, hun nieuwe telefoon, de Jet werd hierbij gepromoot. Prijswinnaars konden een vlucht winnen met onze Fouga. Vorige week hebben we een vlucht gemaakt met Robert, prijswinnaar van de actie. Bekijk het filmpje in de Galerij.
 

Avionica UpdateVerder is er op dezelfde dag als de verhuizing  hard gewerkt aan de avionica van onze kist. De firma Star Air Services heeft een zeer knap stukje werk geleverd, goede service ( with a smile.:-)  en professionele kwaliteit. Op bijgaande foto’s ziet u Thijs Lichtenberg van de firma STAR aan het werk bij “ons troeteltje." De GPS kreeg een remote battery (back-up batt). Tevens is de intercom opnieuw afgesteld, hiermee is  er nu een betere volume balans tussen de voor- en achter cockpit.

Avionica  Avionica

 

Nieuw kantoor DHJADonderdag 14 januari hebben zijn wij verhuisd naar een prachtig kantoor in het stationsgebouw. We hebben nu een eigen kantoor op de 1e verdieping van de verkeerstoren (vlak naast de GMT klok). De DHJA is het Aviodrome zeer erkentelijk met de toewijzing van deze triple A lokatie. Op bijgaande foto zie je Fons en Eric aan het werk tijdens het verhuizen naar ons nieuwe “honk”
Nieuw Kantoor