2011

Vliegshows

 

In het weekeinde van 16/17 september mocht de DutchFouga zijn gracieuze lijnenspel tonen aan Nederlands luchtvaart minnend publiek tijdens de open dagen van onze Koninklijke Luchtmacht ( Klu). Wij waren zeer vereerd dat de Klu ons heeft uitgenodigd om een demo te komen vliegen met onze Fouga Magister. De weersgoden waren ons zeer gunstig gezind. Op de vrijdag was het een prachtige dag met “clear blue skies”. De zaterdag begon qua weer wat miezerig, maar net op het tijdstip dat Fons zijn “demo-slot”had, dreef een blauw gat het luchtruim boven Leeuwarden Air base binnen, waardoor hert mogelijk was het verticale programma te vliegen.

Fons begint dit jaar zijn programma met een ¼ klaverblad, een slow-rolling-pas en daarna een volle looping. Het gehele programma duurt 12 minuten. Het was erg leuk voor ons om na de demo’s veel positieve reacties te mogen horen van ondermeer Franse en Engelse demo-piloten. Ook van luchtvaartminnend Nederland kwamen een aantal zeer lovende reacties binnen op onze website mailbox. Van Peter Steendam ontvingen we bijgesloten prachtige foto’s van onze Fouga met Fons gedurende zijn display. Looping the moon is wel zeer bijzonder… Met name de sierlijke lijnen en het contrast in voorvliegen in vergelijk met de “high-performance-jets” was opvallend. Een Fouga Magister vlieg je tijdens je aerobatic sequence namelijk erg geconcentreerd op “energy-management” een aspect dat met moderne jets, met hun hoge thrust/weight ratio minder belangrijk is. De “skills”van Fons, onze demo-piloot, werden alom gewaardeerd. Op het einde van de zaterdag vlogen Harold en Fons de kist naar kleine Breugel Air base.

Sanicole airshow De zondag waren we namelijk uitgenodigd op de prestigieuze “Sanicole airshow.” Vliegveld Sanicole ligt in Vlaanderen, tussen Hasselt en Mol en bijna in de control zone van KB air base. In zeer nauwe samenwerking met de Belgische Luchtmacht vindt hier een jaarlijkse vliegshow plaats, dit jaar voor de 35e keer georganiseerd. En dat was te merken! De organisatie van deze show is in handen van de Buekenberghs familie, die een zeer professionele organisatie neer zet! Chapeau voor Geoffrey & Gilbert! Onze Fouga Magister, die jaren lang vanaf Brustum duizenden Belgische en Nederlandse jachtvliegers en Marine vliegers heeft opgeleid hoort door deze historie ook wel erg thuis in het Belgische luchtruim. Wederom hadden we mooi weer, goed zicht en voornamelijk hoge wolken. Met zeer veel genoegen hebben wij dit jaar voor het eerst “acte de presence”gegeven met onze Fouga Magister op deze zeer prestigieuze airshow. Wij waren dan ook vereerd met de uitnodiging om onze klassieke jettrainer aan het Belgische luchtvaart minnende publiek te mogen tonen!

AirshowAirshow

Airshow

 

Onderhoud 2011

 

Op 16 juni j.l. hebben onze Belgische ground engineers Peter en Eric wederom een technische inspectie uitgevoerd. Verder heeft STAR aviation (Thijs) ook onderhoud en kleine reparaties aan de VHF radio en transponder uitgevoerd. De kist is wederom in TipTop technische conditie (Bedankt Peter, Eric, Thijs) Zoals je op bijgaande foto kunt zien is onze Eric een der sterktste mannen der BAF. Hij tilt moeiteloos de kist op…..en die weegt toch bijna 3 ton…

OnderhoudOnderhoud

 

 

Nieuwe publicaties

 

Er zijn wederom twee nieuwe publicaties toegevoegd aan ons archief. Onder andere een interessant artikel in de Klassiker der Luftfahrt uit mei 2011.

Bekijk ze hier!

Artikel Flypast

 

Poster

 

Recentelijk hebben we posters laten drukken welke zijn ontworpen door onze “huiskunstenaar ” ons  mede bestuurslid Gerhard. (Bedankt Gerhard! hij is erg mooi geworden.:-) Klik op de bijlage om de poster op uw computer te openen. We willen deze posters verspreiden bij vliegclubs en scholen. Er hangen reeds diverse posters op verschillende Nederlandse vliegvelden , maar indien u er eentje wilt ophangen in de kantine- of crew room van uw eigen vliegclub , mail ons uw adres gegevens en we sturen u graag een mooie poster toe !!

Op bijgaande foto zie je het resultaat !

Poster

 

DHJA Promotieteam

 

Een onderdeel dat binnen de DHJA nog te weinig aandacht krijgt is promotie. We willen graag samen met een aantal luchtvaart enthousiaste mensen een promotie team oprichten dat de DHJA aktief wil promoten op beurzen en airshows.

  • het actief uitdragen van de mogelijkheden en voorwaarden voor het als co-pilot meevliegen op onze Fouga
  • het promoten van de DHJA in het algemeen
  • het actief verkopen van onze webshop artikelen.
Hieronder een impressie hoe ons nieuw op te richten promotie team eruit kan zien.

Promotieteam

 

Trainingsvlucht 27 januari

 

Als voorbereiding op het vliegseizoen 2011 zijn we ons bij het DHJA team druk aan het opwarmen.Er werd afgelopen week (27 januari) een intensief trainingsprogramma gevlogen. Clean stalls, dirty stalls (gear & flaps uit) gesimuleerde motorstoringen, hydraulische failure, landing gear noodprocedures (het landingsgestel wordt dan met een speciale procedure met de handpomp naar beneden gepompt), enz. Uiteraard ook het nodige aerobatic werk, loopings, rolls, Split-S, werden ook beoefend. Al met al werden de benodigde puntjes op de 'i' geplaatst.

Trainingsvlucht
 

Jaarlijkse profchecks van de vliegers

 

Ieder jaar moet iedere professionele vlieger een proeve van bekwaamheid afleggen. In vaktaal: een "proficiencycheck", ofwel afgekort een profcheck.

Slechts een door de Inspectie Verkeer Waterstaat, Afdeling Luchtvaart gediplomeerde examinator mag een profcheck afnemen. Deze heeft de titel TRE (Type Rating Examiner). Gedurende het examen wordt een vlieger serieus door de mangel gehaald. Alle noodprocedures worden getoetst, zoals het vliegen op één motor, na een motor storing, het vliegen met een storing in het hydraulische systeem, zodat met het noodsysteemen de handpomp het landingsgestel uit moet worden gepompt, elektrische storingen, enz.

Bovendien moet er ieder jaar een herhalingscursus betreffende de theoretische kennis van de vliegtuigsystemen worden gevolgd. Daarin worden alle systemen van het vliegtuig, alsmede alle vliegprocedures uitgebreid doorgesproken. Los hiervan vindt er ook één keer per jaar een theoretisch examen plaats, waarin de vliegersop hun kennis worden getest. Bij de DHJA hanteren wij als minimale score voor deze test, 80 procent. In Nederland is er slechts één TRE aangewezen, als examinator op de "Fast Jets". Dat is de heer Theun Miedema. Theun is voormalig F-104 Starfighter vlieger in de Koninklijke Luchtmacht, oud-gezagvoerder bij Martinair en thans gezagvoerder op de Boeing 767 bij Arkefly. Afgelopen zaterdag 15 januari 2011 heeft Arjan zijn jaarlijkse bekwaamheidsexamen mogen afleggen. Uiteraard met goed resultaat. Omdat Arjan zelf ook examinator is mag hij op zijn beurt weer de profcheck examens afnemen van Fons en van Harold. Op deze wijze zijn we weer helemaal gereed en goed voorbereid op het vliegseizoen 2011.

Profcheck