2012

ILA Airshow

 

De Dutch Fouga is dit jaar uitgenodigd om deel te nemen aan de prestigieuze ILA airshow in Berlijn.

We zijn zowel ingedeeld op de z.g. “static display “als ook in het vlieg programma. De ILA hoort zeker thuis in het illustere “rijtje”:  Farnborough, Le salon op le Bourget en dus; de ILA in Berlijn.

De show vond dit jaar plaats op de nieuw gebouwde luchthaven naast het oude “Berlijn Schönefeld. Naast het vlieg gedeelte was er ook een zeer grote beurs, waar alle grote luchtvaart producenten , van EADS tot Airbus hun waren toonden en soms ook de vliegkunsten van hun producten. De Dutch Fouga vloog in het programma tussen de A-400 , “Grizly” , het nieuwe militaire transport toestel van EADS, de Eurofighter, een Airbus 320 met de nieuwste winglets, “sharklets”genaamd.

Ook vloog er veel klassieke luchtvaart met als hoogtepunt voor de liefhebber van historische vliegtuigen onder meer de Me-262 , de Me-109 en de Ju-052 (tante Ju). De display van Fons mocht van veel professionals op grote waardering rekenen. Onder andere de fabriek vlieger van EADS, die de A-400 voorvloog complimenteerde de DHJA met onze strakke professionele display en het uitmuntende “energy management “ zoals werd gedemonstreerd in de displays.

Op 12 september hebben we de kist overgevlogen, via de “Harz” naar Braunschweig, voor een fuel stop. Helaas lukte het niet om in een keer rechtstreeks te vliegen.

Meteen na aankomst in de na-middag een rehearsal demo, die werd beoordeeld door de vlieg technische commissie van de ILA. Uiteraard was alles OK en vervolgens hebben we op de publieke dagen van de show , 14,15 en 16 september in uitmuntende weer omstandigheden ons complete “verticale “programma kunnen vliegen. Dit duurt circa 13 minuten en bevat met als opening een ¼ “clover-leaf”, gevolgd door diverse manoeuvres , zoals een serie slow rolls , barrel rolls , inverted flight en cuban-eights. Tijdens de laatste “pass ”maakt Fons een omhoog gedrukte roll, waarbij boven in, dus als de kist op z’n kop vliegt de wielen naar beneden worden geselecteerd.

Na de laatste demo vloog de kist in de namiddag van de 16e onder ideale omstandigheden, wederom via Braunschweig, terug naar het thuisstadion Lelystad. De terugvlucht werd uitgevoerd door Harold met als co-pilot Rob Goedhart van de operations crew van het Aviodrome. Na aankomst op de luchthaven werden we opgewacht door onze trouwe helpers, Arjen, Henk, die meehielpen de kist te servicen voordat hij de hangaar in mocht.

Onze dank gaat uit naar de operationele crew van het Aviodrome, aan Ray Oostergo, Henk Koudijs, Arjen Dicke, die ook nu weer klaar stonden om ons bij vertrek en thuiskomst te helpen,  aan IL&T voor de ontheffing om op zondag de thuisvlucht te mogen doen, aan onze BAF engineers, die mee zijn gegaan voor technisch support ( en ook om net als wij te genieten natuurlijk..:)en last but not least aan ons lid Toon, zonder wiens hulp het hele project niet uitvoerbaar zou zijn geweest.

ILAILAILAILA

ILA